Author Topic: Skills appearing red/ with error  (Read 1352 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Skills appearing red/ with error
« on: March 30, 2018, 01:06:15 pm »
I know someone had posted it before, like a link for a download or something to fix certain/newer mc's skills to not appear with errors, but after the last patch needa link for it again.
Skills for B.Nat, Joshu etc. newer characters and all

Ashardalon

  • Acquainted with Sir Lyndon
  • *
  • Posts: 29
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #1 on: April 11, 2018, 04:08:44 am »
Can you post screenshots showing those errors? Generally, try to include screenshots when reporting bugs/errors. It helps people to see what exactly you are talking about. Otherwise, it may be hard to visualize for people who do not have the same issues.

First, check if you have graphic errors with Cadet Leonele, Patrick, Lorraine, etc. If you don't have those characters, you can view them in the dress room from Info Center (Ctrl+M). Does trying to view these characters crash the client or have red/white error display?

Second, try reinstalling using the 6-part installer. Do NOT use the mirror sites or torrent. Delete the old game folder before reinstalling.
https://ge.t3fun.com/Download/GameDownload.aspx

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #2 on: April 11, 2018, 04:45:21 am »
https://ibb.co/eHCtbc
Animation on Joshua's tome regardless of costume or none has the weird animation

https://ibb.co/k06x2H
Jaina's personal animation bugs out like that for split second

https://ibb.co/dYXy9x
https://ibb.co/m9w3bc
https://ibb.co/eRngUx
Ophelia Melissa whole animation is bugged like that.

And while they're are more as well, they're all pretty much the same looking- and it only seems to be for the newer MC's like Rubiana/Elieen, Vanessa, Aclla, B.Nat, Jaina, and well only a few of the ones I've noticed.

Already did try redownloading the game from the T3fun download site (The 6 part direct source); Having deleted and created a new folder both times I did so. Game runs smoothly what not just hella annoying seeing just a blur of red when ever use one of the newer mc's and all the more in raids.

Ashardalon

  • Acquainted with Sir Lyndon
  • *
  • Posts: 29
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #3 on: April 11, 2018, 10:40:30 am »
Okay, so it seems like the problem is in the texture for skills, but not for characters, environment objects, etc. Textures in the game are usually .dds files zipped inside .ipf files. You are probably missing some of these files (or they are corrupted), that's why it is showing the default red/white error texture.

First, check your game options (Alt + O) > Graphic settings. Change Effect Level to First/Second/Third and test if the same issue persists in the different settings.

Second, find a friend whose client is up-to-date and working properly, then ask him to transfer the following files over to you. Close your game client, then copy and replace them in your ge folder, backup first if desired.
  • effect_3d.ipf
  • effect_hi.ipf
  • effect_low.ipf
Restart your client and test Banshee/Jaina's skills again.


P/S: It's weird that reinstallation from the proper installer doesn't fix this. Did T3Fun remove patch files from the patch server again without updating the installer?

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #4 on: April 11, 2018, 01:28:22 pm »
Tried graphic settings on high and low but both didn't make a difference the folders seem like the best option.

nicot

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 132
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #5 on: April 11, 2018, 09:58:56 pm »
As i said in another post, try, if u downloaded from steam, execute the program inside steam, it could detect any error and then it will be fixing it... if not, better re download again

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #6 on: April 12, 2018, 07:10:38 am »
As mentioned before I can't use steam.
Have redownloaded 4 times (tried again today) and did all the things people have said to do as well as ticket replys:
-Deleting old folder- downloading fresh
-Running everything as administrator
-Stable connection for the whole update
-Not forcing the application close at any point during the update
-Updating revision.update.txt to 222095
-And seeing as the game was legitimately compatible before synodia don't see how that one would be a issue now all of  asudden
-As well as tinkering around with graphics in game

Ashardalon

  • Acquainted with Sir Lyndon
  • *
  • Posts: 29
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #7 on: April 12, 2018, 07:49:29 am »
Have you tried replacing the 3 files I mentioned?

Second, find a friend whose client is up-to-date and working properly, then ask him to transfer the following files over to you. Close your game client, then copy and replace them in your ge folder, backup first if desired.
  • effect_3d.ipf
  • effect_hi.ipf
  • effect_low.ipf
Restart your client and test Banshee/Jaina's skills again.

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #8 on: April 12, 2018, 08:30:51 am »
Still looking for them online, don't know any other way to get hands on those files.

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #9 on: April 14, 2018, 06:05:07 pm »
Just tried the 3 files you said and the issue remains- backed up old files as well external harddrive just in case; though yea now both appear w. the error on skills, new and old files.

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #10 on: April 16, 2018, 03:51:23 am »
Welp update on ticket is that got wait apparently for the appropriate team to handle the matter :/

sayurijen

  • Earned Hamaan's favor
  • ***
  • Posts: 150
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #11 on: April 16, 2018, 04:20:33 am »
Don't count on it I'm waiting  for appropriate "team" to "handle" my ticket 2 months now

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #12 on: April 16, 2018, 06:11:00 am »
yea kinda of assumed as much, well if anyone gots any other fixes in mind feel free to toss them up here.

WonderLand

  • Friends with Sierra
  • **
  • Posts: 147
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #13 on: April 25, 2018, 01:30:52 am »
With time on hand might as well ask if anyone has a new solution to this or one not mentioned- or anything?

Ashardalon

  • Acquainted with Sir Lyndon
  • *
  • Posts: 29
Re: Skills appearing red/ with error
« Reply #14 on: April 25, 2018, 04:12:00 am »
If replacing those 3 files didn't help, then the only other thing I can think of is to completely replace the entire game client. Copy the entire game folder (all files, all subfolders) from someone with a working client.

If even that doesn't work, then the problem is probably your computer rather than the game client.